Mechanisatie

Hier vind je foto’s die zijn ingestuurd voor de MECHANISATIE categorie.
Ook jij kan meedoen!

Foto insturen

Sponsor van deze categorie:
Evenhuis Giethoorn

Tegenwoordig kan de techniek in de akkerbouw een knap staaltje werk verrichten!
In deze categorie mogen foto’s van landbouw mechanisatie ingestuurd worden.

“Onze”306 fan – Jeanne van Rooij

“Onze”306 fan – Jeanne van Rooij

Onze 306 fan

Onze oude 306 waar mijn schoonvader (in 2022 overleden) altijd op reed. De 306 ging met oude krom gereden neus afgelopen winter de revisie in en is teruggekomen met onder andere een mooie nieuwe neus, bij thuiskomst mocht zijn bijrijder (een jongen uit de buurt die bij het horen van een tractor weet of het onze 306 is of een andere tractor)
even een rondje op de stoep testrijden aan de glimlach op zijn gezicht zie je hoe mooi hij het vindt, na al zo vaak passen of hij op de 306 pastte.
Zijn moeder stuurt tegen haksel tijd of we kunnen laten weten wanneer we gaan beginnen” want onze Gijs staart een gat in de heg” . Kortom een echte fan van het boerenleven tractors en alles er omheen maar de 306 is toch wel favoriet. En voor ons is het natuurlijk leuk dat er ook nog zulke enthousiaste mensen zijn die genieten van het boerenleven zonder allemaal kritiek.

Jeanne van Rooij

Uit de weg! – Marian Bouthoorn

Uit de weg! – Marian Bouthoorn

Uit de weg!

De ooievaars halen hele toeren uit om voedsel uit de omgeploegde grond te halen, met gevaar voor eigen leven. Honderden liepen en vlogen om de ploeg heen.

Marian Bouthoorn

Stemmen op jouw favoriete foto?