Onze Missie

Het is onze missie om Nederlandse & Belgische agrariërs en liefhebbers te eren, om nieuw en opkomend talent te ontdekken, maar vooral om te inspireren en onze waardering voor de landbouwers in Nederland tentoon te stellen.

Menig Nederlander zoekt in het weekend het platteland op voor de rust en de ruimte. Ook de bewoners weten dat het platteland iets magisch kan hebben! Bijvoorbeeld wanneer je op de vroege ochtend naar buiten gaat. Wakker worden met uitzicht over benevelde groene weilanden en een frisse ochtenddauw die je kunt ruiken: het blijft een bijzondere ervaring. Vaak voelen we ons helemaal opgeladen na zo’n ochtendwandeling in de natuur.

Ondanks dat het platteland zoveel rust uitstraalt, is de agrarische sector voortdurend in beweging. Landbouw ontwikkelt en innoveert. Deze bewegingen in de agrarische sector gaan niet alleen de boeren aan, maar zijn cruciaal voor de toekomst van héél Nederland. Of je nu boer bent of in de stad woont, we hebben allemaal baat bij een vruchtbare agrarische grond in ons eigen land.

Wat zou het mooi zijn als er met deze fotowedstrijd beelden verschijnen die ons kunnen inspireren. Die ons leren onze landschappen te waarderen. Te beschermen. Om aan te moedigen samen nieuwe wegen in te slaan die duurzaam zijn. Zodat agrarisch Nederland kan blijven bestaan.

DIT ZIJN DE CATEGORIEËN WAARIN JE KAN MEEDOEN

Landschap

Uitgestrekte weilanden, vruchtvolle akkers, bossen, meren, zeeën of natuurgebieden: foto’s van landschappen behoren in deze categorie thuis.

Sponsor van deze categorie:
Handelsonderneming Pieper

Levende Have

In deze categorie horen foto’s thuis die aandacht schenken aan het eeuwenoude gezelschap van de mens: onze gewaardeerde dieren.

Sponsor van deze categorie:
BTN de Haas

Liefde voor het Vak

Wat is het agrarische leven toch mooi! Foto’s die de liefdevolle zorg voor plant en dier vastleggen zijn welkom in deze categorie.

Sponsor van deze categorie:
Techniekwebshop

Mechanisatie

Tegenwoordig kan de techniek in de akkerbouw een knap staaltje werk verrichten! In deze categorie mogen foto’s van landbouw mechanisatie ingestuurd worden.

Sponsor van deze categorie:
Evenhuis Giethoorn

Transport

Zonder transport staat ook de agrarische sector stil, letterlijk! Foto’s die met transport te maken hebben – op wat voor manier dan ook – behoren in deze categorie.

Sponsor van deze categorie:
MobiLED

Stemmen op jouw favoriete foto?